76 yaşında ağaç sevdalısı ''Fidan Dede''

76 yaşındaki mevsimlik orman işçisi Duran Gümüş, ilerleyen yaşına rağmen 35 yıldır yeşil vatana hizmet ediyor. Diktiği ağaçların sayısı 550 bine ulaşan Fidan Dede, ağaç sevgisiyle gençlere de örnek oluyor.

İzmir'de mevsimlik orman işçisi olarak çalışan Kahramanmaraşlı Duran Gümüş, 76 yaşında olmasına rağmen 35 yıldır fidan dikiyor. Gençler arasında " Fidan Dede" olarak tanınıyor.

Tam bir ağaç sevdalısı olan Fidan Dede, 35 yılda 550 bin fidanı toprakla buluşturdu. İzmir, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Bilecik, Afyon ve Konya dahil pek çok ilde ağaçlandırma yaptı.

Diğer mevsimlik orman işçileriyle birlikte sabah erkenden fidan tablasını alıyor, kazmasına sarılıyor. İlerleyen yaşına rağmen beden gücü isteyen fidan dikme işini severek yapıyor. Gençlere örnek oluyor. Torunları Gökhan ve Sedat da dedeleriyle fidan dikiyor.

Dağlar yeşile döndüğünde mutlu olan, yangınlardan acı duyan Fidan Dede, genç orman işçilerinin bile yorulduğu bu işte yorgunluğa aldırmadan kazma sallıyor, yeşil vatana hizmet ediyor.

# İzmir # adana # antalya # orman # ağaç