''ABD'nin tipik istihbarat propagandası''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "ABD Türkiye'den S-400'lerin Ukrayna'ya gönderilmesini istedi" iddiası ile ilgili açıklama yaptı. Rusya’nın Riya Novosti Ajansına konuşan Perinçek, bu bilgilerin tipik bir Amerikan istihbarat propagandası olduğunu söyledi. Türk hükümetinin Washington'un Rus S-400 sistemlerini Kiev'e devretme teklifini kabul etmeyeceğini, vurgulayan Vatan Partisi Lideri, "Türk hükümetinin bu tür talimatları duymaya istekli olması bile mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek " ABD Türkiye'den S-400'lerin Ukrayna'ya gönderilmesini istedi" iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

" TÜRK HÜKÜMETİ BU TEKLİFİ KABUL ETMEYECEK"

Doğu Perinçek, yayılan bilginin tipik bir Amerikan istihbarat propagandası olduğunu söyledi. Böyle bir durumun gerçekleşmesinin imkansız olduğuna dikkat çekti. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, S-400'lerle ilgili önemli açıklama yaptı. " Ankara, Washington'un S-400'ü Kiev'e devretme teklifini kabul etmeyecek." dedi.

- ABD'nin Türkiye'ye herhangi bir talimat verme yetkisi yok. Türk hükümeti hiç bir durumda Rus S400 sistemlerini Ukrayna'ya devretmek gibi bir talimatı kabul etmeyecektir. Bu, "Vatan Partisi" gibi bir partinin aktif olduğu bir Türkiye'de mümkün değildir. Türk hükümetinin böyle bir ihtimali yok.

"TİPİK BİR AMERİKAN İSTİHBARAT PROPAGANDASI"

Rusya’nın Riya Novosti Ajansına konuşan Perinçek, Washington'un Rus S-400 sistemlerini Kiev'e devretme teklifi iddiasını değerlendirdi. "Türk hükümetinin bu tür talimatları duymaya istekli olması bile mümkün değil" ifadelerini kullandı.

- Bu bilgi tipik bir Amerikan istihbarat propagandasıdır. Bunu birçok kez yaşadık. Yine söylüyorum, bu imkânsız. Bu şekilde Türkiye’yi baskılayamazlar. S-400'ün satın alınması, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri en çok bozan unsurlardan biri haline geldi. Ancak Türkiye, siyasi baskılara, yaptırımlara ve beşinci nesil F-35 avcı uçaklarının üretim programından çıkarılmasına rağmen Rus sistemlerini hizmet dışı bırakmayı reddediyor. ABD yönetimi şuan tüm dünyada Ukrayna'nın Rus uçaklarına ve füzelerine karşı kullanabileceği Rus veya Sovyet yapımı uçaksavar füze sistemleri arıyor.

RUSYA'DAN NATO KUŞATMASINA KARŞI HAREKÂT

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'da başlattığı askeri operasyonla ilgili de değerlendirmelerde bulundu Perinçek.

- Operasyonun hedefi Kiev rejimi tarafından 8 yıldır zorbalık ve soykırıma maruz kalan insanların korunması. Donbass'ta "sivillere karşı kanlı suçlardan" sorumlu tüm savaş suçlularının adalet önüne çıkarılması amaçlanıyor. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Silahlı Kuvvetler yalnızca askeri altyapıya ve Ukrayna birliklerine ateş açıyor. Rusya Devlet Başkanı Ukrayna'nın işgalinin söz konusu olmadığını vurguluyor.
# abd # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # ak parti # operasyon # vatan partisi # türk # Doğu Perinçek # nato # savunma # savaş # kiev