Kremlin'den Zelenskiy-Putin görüşmesi açıklaması

Rusya ve Ukrayna arasında müzakere süreci devam ediyor. Heyetler, çevrim içi görüşmede yeniden bir araya geldi. Öte yandan Zelenskiy bir kez daha Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme isteğini dile getirdi. Kremlin’den yapılan açıklamada ise Putin -Zelenski görüşmesi için henüz zemin oluşmadığı belirtildi.

Rusya ve Ukrayna heyetleri, devam eden müzakereler için çevrim içi toplantıda buluştu.

Ukrayna heyetinden David Arahamiya, yaklaşık 90 dakika süren heyetlararası görüşmenin ardından, tarafların çalışma gruplarının bir araya geldiğini söyledi. Arahamiya, “Bugün tüm gün çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müzakere sürecine ilişkin Kremlin'den de açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dmtriy Peskov, "görüşmelerdeki ilerleme, isteyeceğimiz seviyede ya da durumun Ukrayna tarafı için gerektirdiği seviyede değil." dedi.

Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin sık sık dile getirdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebini de değerlendirdi. Peskov, Putin-Zelenski görüşmesi için henüz zemin oluşmadığını belirtti. "Önce kayda değer bir ilerleme salanması lazım." ifadelerini kullandı.

# rusya # Ukrayna # açıklama # Putin # son dakika # Devlet # kremlin # Zelenskiy # müzakere # david arahamiya