ABD'li Senatör Menendez'den Türkiye'ye işgalci suçlaması

Amerikanlı Demokrat Senatör Robert Menendez, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ege ve Doğu Akdeniz’de işgalci olduğunu öne sürdü. Biden’ın partisinden olan Türkiye karşıtı Menendez, F-16 savaş uçağı satılacağına da inanmadığını söyledi.

Türkiye’nin Rusya’yı hedef alan Batı yaptırımlarına katılmaması, Amerikalı yetkililerin Türkiye karşıtı açıklamalarının yoğunlaşmasına neden oldu. ABD Senatosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Senatör Robert Menendez, Türkiye’nin gerçek bir NATO üyesi gibi hareket etmediğini söyledi.

“TÜRKİYE KIBRIS’TAKİ İŞGALE SON VERMELİ”

Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Demokrat Senatör, Türkiye’nin önce Ege ve Doğu Akdeniz’de, Yunan iddialarını kabullenmesi gerektiğini savundu. Menendez, Türkiye’yi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işgalci olmakla suçladı.

- Türkiye gerçek bir NATO üyesi gibi hareket etmek istiyorsa, Yunanistan’ın egemenlik haklarını, karasularını ve hava sahasını ihlal etmemelidir. Kıbrıs’ın kuzeyindeki işgaline de son vermelidir. Ayrıca, komşularının münhasır ekonomik bölgelerine de saygı göstermelidir.

''F-16 SATILACAĞINA İNANMIYORUM''

ABD Başkanı Joe Biden’in partisinden senatör olan Menendez, Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satılmayacağını söyledi.

- ABD’de, silah satışında yetkili tek merci Kongre’dir. S-400 füzeleri konusunda çok büyük bir değişiklik olmazsa ya da bu füzelerin yurtdışına gönderileceği belirtisi görülmezse, Türkiye’ye F-16 uçakları satılacağına inanmıyorum.

ABD’nin Atina Büyükelçisi Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da geçen hafta Türkiye-Yunanistan geriliminde ABD’nin Atina’yı destekleyeceğini açıklamıştı.

# abd # türkiye # rusya # yunanistan # türk # ege # KKTC # Kıbrıs # doğu akdeniz # nato # batı # yaptırım # savaş # işgal # son # suçlama # Kathimerini # Geoffrey Pyatt # Robert Menendez