Ukraynalı askerler silah bıraktı

Ukrayna ordusunda Zelenskiy karşıtlığı büyüyor. Ukrayna askerleri, Donetsk tarafına geçerek arkadaşlarını da silah bırakmaya çağırdı. Yaşananların ''Zelenskiy ve oligarkların savaşı" olduğunu belirten askerler "Bunlar Bizi sattılar, biz burada ölürken, onlar aileleriyle değerli eşyalarını yurt dışına çıkarma derdindeler. Artık silahları bırakma zamanı." dedi.

Zelenskiy yönetimine tepki gösterdiler ellerindeki silahları bırakıp Donetsk tarafına geçtiler.

Ukrayna odsusundaki çözülme sürüyor. Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askerler, Donetsk tarafına geçerek diğer askerleri de silah bırakmaya çağırdı.

- Bu savaş Zelenskiy ve oligarklardan başka kimseye lazım değil. Arkadaşlar bunlar bizi sattılar, biz burada ölürken, onlar aileleriyle değerli eşyalarını yurt dışına çıkarma derdindeler. Artık silahları bırakma zamanı.
- Biz ailelerimize canlı ve sağlıklı olarak lazımız. Cumhurbaşkanın uğrunda ölmüş olarak değil. Hayatlarımız oligarkların banka hesablarından ve dönek politikacılardan daha değerli.

"Bu savaş Zelenskiy ve oligarkların savaşı" diyen askerler "Artık silahları bırakma zamanı." ifadelerini kullandı.

- Savaş bize gerekli değil,şuna katılıyorumki, en azından savaştan sonra elimizde kalan şeyleri tekrardan biz askerler olarak inşa etmemiz gerekli. Bu anlamsız savaş yüzünden ölü ya da canlı tek başına kalmak istemiyorum.Bu savaşın bize kazandırdığı bir şeref yoktur. Daha eline silah almamış olanlar tekrar düşünsün.

Ukraynalı askerler savaşın kendilerine kattığı bir şeref olmadığını vurguladı.

- Bütün savaşanlara söylemek istediğim şey, bu bizim savaşımız değil. Bu savaşın bize kattığı bir şeref yok. Görevli arkadaşlarım, ailemi görmek istiyorum, gelin bu savaşı bitirelim. Görevli arkadaşlara seslenmek istiyorum, eve dönmek, ailemi ve akrabalarımı görmek istiyorum. Buradan tekrar güvenlik güçlerine ve sivil gönüllülere ricam silahlarını bırakmaları .bu savaş anlamsız. Sadece masum insanlar hayatını kaybediyor ve şehirler yıkılıyor ve bunun kimseye faydası yok. En iyisi bütün bu olanları barışçıl bir şekilde bitirmek. Gelin silahları bırakın ve en hızlı şekilde bütün bu olanları bitirelim.
# ordu # rusya # Ukrayna # Putin # silah # asker # tepki # savaş # Zelenskiy # Donetsk # Lugansk