Hak- İş'ten Dünya Su Günü sergisi

Hak-İş 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir sergi açılışına imza attı. Sergide konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’de su konusunda özelleştirme ve ticarileştirme girişimlerine tepki gösterdi.

Hak-İş 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir sergi açılışına imza attı. Suyun önemine dikkat çekilen karikatür sergisinin açılış konuşmasını Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptı.

Suyun özelleştirilemeyeceğine aksi takdirde yaşanabilecek sıkıntılara dikkat çeken Arslan:

- Özelleştirilen bütün su alanlarında su kalitesi düşmüş. Temiz suya ulaşmak zorlamıştır. Bu şekilde devam ederse 2030’larda Türkiye su fakiri ülke olarak karşımıza çıkmaktadır.

Arslan, uluslararası şirketlerin su üzerinden Türkiye’de özelleştirme girişimlerini eleştirdi ve şöyle devam etti:

-Büyük metropollerin su özelleştirilmesinden sonra felaketleri paylaşmamız lazım. 35 ülkede Asya Afrika ABD özelleştirilmeden vazgeçildi. Ülkemiz için de benzer girişimler yapılmıştır. Suyun özel sektöre devredilmesi Türkiye'de başarısızlık ile sonuçlandı.

Su kullanımı konusunda bilinçli davranmaya çağıran konfederasyon genel başkanı, özelleştirme girişimlerine karşı da mücadele edeceklerini belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti:

- Hem kaynak suları hem nehir hem de yer altı sularının uluslararası tekellerin elinde olmasa da keyfi olarak kullanmaktayız. Hukuki olarak açılmamış kaçak kuyu suları heba ediyor. Biz bütün bu olumsuzluklara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ayrıca Arslan, Türkiye’de su özelleştirmesinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Arslan, bir daha bu girişimlerin yaşanmaması için de mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

# abd # türkiye # dünya # sergi # hak iş # mart # Dünya Su Günü