Rus askeri uzmandan S-400 açıklaması

Rus askeri uzman İgor Korotçenko, "ABD Türkiye'den S-400'lerin Ukrayna'ya gönderilmesini istedi" iddiasını değerlendirdi. Ankara'nın ABD'nin stratejik hedefinin Türkiye'yi zayıflatmak olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Korotçenko "Amerikalılar, mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı siyasi arenadan indirmek için her şeyi yapıyor" dedi.

Washington'un Türkiye'ye Rus S-400 sistemlerini Kiev'e devretme teklifi yaptığı iddiasıyla ilgili Rusya'dan da bir açıklama geldi.

" ABD'NİN STRATEJİK HEDEFİ TÜRKİYE'Yİ ZAYIFLATMAK''

Rus askeri uzman İgor Korotçenko, Ankara'nın Türkiye'nin egemenlik kaybına yol açabilecek böyle bir girişimi ciddiye almayacağına inandığını belirtti.

- Ankara'nın ABD'nin stratejik hedefinin Türkiye'yi zayıflatmak olduğunu çok iyi bildiğini düşünüyorum. Amerikalılar, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı siyasi arenadan indirmek için her şeyi yapıyor. Zira kendisi, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını gözetmeyi tüm kararlarının temeline koyan bir siyasetçidir.

"Amerikalılar, mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı siyasi arenadan indirmek için her şeyi yapıyor" diyen Rus askeri uzman Korotçenko, Türkiye'nin S-400'leri neden aldığını da söyledi.

- Erdoğan S-400 sistemlerini satın alırken asıl amacı, Türkiye'nin hava sahası kontrolünde egemenliğini sağlamaktı. Bu sistemlerin Ukrayna'ya ihraç edilmesi, Türkiye'nin egemenliğinin sona ermesi anlamına gelecek. Bu, Türkiye'yi sadece bir ABD vassalına dönüştürmekle kalmayıp aynı zamanda bağımlı, aşağılanmış ve yoksul bir ülke haline getirecek. Bu nedenle Erdoğan'ın Washington'dan bir tür ‘kurabiye’ ve ödül karşılığında ABD’nin S-400'ü teslim etme yönündeki tekliflerini asla kabul etmeyeceğine inanıyorum.
# abd # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # açıklama # Putin # son dakika # yol # rus # Zelenskiy