HDP, PKK sloganlarına sahip çıktı

PKK'nın siyasi uzantısı olduğu için hakkında kapatma davası açılan HDP, Nevruz mitinglerinde terör örgütü ve Öcalan lehine atılan sloganlara sahip çıktı. HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, atılan sloganların PKK'nın açılım döneminin bir devamı olduğunu savundu. PKK'yı kurtarmak için yeni bir terör açılımı isteyen Oluç, bu konuda muhatabın da HDP olduğunu söyledi.

PKK’nın siyasi uzantısı olduklarını bir kez daha kanıtladılar. Nevruz mitinglerinde terör örgütü ve Öcalan lehine atılan sloganlara sahip çıktılar.

HDP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Aydınlık Gazetesi, Oluç’a HDP’nin Nevruz etkinliklerinde terör örgütü PKK lehinde sloganlar atılmasını sordu. HDP’li Oluç, atılan sloganlara sahip çıktı.

- Nevruz'a katılanlar, “2013 Diyarbakır Nervuz'undaki Abdullah Öcalan'ın barış manifestosunun arkasındayız” dedi. Bu Nevruz'da kitleler, 28 Şubat 2015 Dolmabahçe Mutabakatının arkasındayız dedi. Aradan 7 sene geçti... Önemli olan çözüm sürecindeki 28 Şubat deklarasyonudur.

HDP PKK İÇİN YENİ TERÖR AÇILIMI İSTEDİ

PKK'yı kurtarmak için yeni bir terör açılımı isteyen HDP’li Oluç, bu konuda muhatabın partisi olduğunu söyledi:

- Önemli olan siyasi cesaretin gösterilmesi. Biz HDP olarak kararlıyız, demokratik barışın yolu Ankara'dır, Meclis'tir. Muhattap HDP'dir, her türlü adıma hazırdır.

HDP FURKAN VAKFI'NI SAVUNDU, KOLLUK KUVVETLERİNİ HEDEF ALDI

HDP’li Oluç, Adana’da kışkrıtma yürüyüşü yapan Furkan Vakfı’na da destek verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve kolluk kuvvetlerini hedef aldı.

- Furkan Vakfı üyelerine yapılmış saldırı insan hakları hukuk demokrasi açısından baktığımızda inanılır gibi değil içişleri Bakanı en başta sorumludur.
# istanbul # ankara # adana # pkk # hdp # açılım # terör # tbmm # süleyman soylu # Nevruz Bayramı # Partisi # nevruz # furkan vakfı # saruhan oluç