İsviçre'de bir Türk milletvekili: Belinde Nazan Walpoth

İsviçre’nin Bern Kanton seçiminde İsviçre Türkiye Hekimler Birliği Başkanı Dr. Belinde Nazan Walpoth, milletvekili olarak seçildi. Walpoth seçim sonrası yaptığı konuşmada kendini Atatürk’ün kızı olarak tanımladı.

İsviçre'nin Bern Kanton Meclisi'ne bir Türk milletvekili olarak seçildi.

"SORUNLARI PARLAMENTOYA TAŞIYACAĞIM"

İsviçre Türkiye Hekimler Birliği Başkanı, Bern Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Belinde Nazan Walpoth, yüksek bir oyla rakiplerini geride bıraktı.

- İyi bir kadro ile son derece etkili bir secim çalışması yürüttük.Politik hayatta ve günlük yaşamda özellikle seçim çalışmalarında insanlarımızın sorunlarını dinledim.Bu sorunları parlamentoya yine taşıyacağım ve çözüm bulmak, yardımcı olmak için her şeyi yapacağım.

''BEN ATATÜRK’ÜN KIZIYIM''

Sosyal Demokrat Parti’nin adayı olarak seçimlere giren Walpoth, kendisini Atatürk’ün kızı olarak tanımladı. Gençlere örnek olmak için bu yola çıktığını söyledi.

- Çıktığım bu yolda sessizlerin sesi gençlerimize örnek bir Atatürk kızıyım. Daha çok gencimizi mecliste görmek, onlar için ışık olmak bana büyük onurdur.

Nazan Walpoth, Öğretim üyesi bir hekim olarak hem öğrencilerine hem de hastalarına gerek hastanede gerek özelde hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

# türkiye # atatürk # türk # seçim # isviçre # son # Demokrat Parti # sosyal demokrat parti # günlük