Polis görevlendirmeleri için yeni karar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polisler için şark görevinin daha avantajlı hale getirildiğini söyledi. Yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliği hakkında konuşan Soylu, 4 bölgeye ayrılan doğu ve batının birer bölge olacak şekilde yeniden düzenleneceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Ayının ilk sahurunu polis ve bekçilerle yaptı. Soylu'ya Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse eşlik etti. Polisler için çıkartılan yeni yönetmelik ve çalışma koşullarına dair önemli değerlendirmelerde bulunanan Soylu şunları kaydetti:

Kimse 15 Temmuz'dan nasıl çıktığımızı sormuyor. O dönemlerde çalışma şartlarının, koşulların hiçbirimiz farkında değiliz. Gerek güvenlik açısından gerek kamu düzeni açısından önlemleri aldık. İnşallah ülkemiz huzur içinde bir Ramazan geçirir.

Polislerin "şark" görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren yönetmelik hakkında konuşan Soylu, şark görevinin daha avantajlı hale getirildiğini söyledi. Alınan yeni bir karar daha olduğunu açıkladı ve şöyle devam etti:

- Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, 2 şark vardı zaten. O 2 şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık.

Bakan Soylu, polisin çalışma koşullarına dair yapılan eleştirilere de yanıt vererek şunları söyledi:

- 24 saat, üst üste, uykusuz günler, geceler, 2 kişilik işin bir kişi tarafından yapılabilmesi, terör örgütleriyle mücadele, PKK, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ ve bilumum bütün terör örgütleriyle mücadele... Asayişte, uyuşturucuyla, terörle mücadelede, bütün bunların yanı sıra organize suçlarla mücadelede, salgında çok uğraşımızın olduğu ve iş yükümüzün de fazla olduğu bir dönem geçirdik.

# ankara # fetö # pkk # terör # karar # ramazan # içişleri