Avrupa’da FETÖ’cüler Ramazan ayını istismar etti

Avrupa’da özgürce faaliyet yürüten FETÖ’cüler Ramazan Ayı'nı da istismar etti. FETÖ’cüler Avrupa’nın birçok kentinde "gıda kolisi" yardımı adı altında örgüt faaliyeti yürüttü. Avukat Nusret Senem, Avrupa’da serbest olan FETÖ’cülerin bu yolla örgüte para aktardığını belirtti.

Avrupa ülkelerinde serbestçe faaliyet yürüten FETÖ'cüler Ramazanı da fırsat bildi.

Almanya başta olmak üzere, Belçika, Fransa, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve İngiltere'de organize olan FETÖ'cüler, Ramazan Ayı'nı bahane ederek gıda yardım topladı. Gıda maddeleri Belçika'nın Aalst kentinde kolilendi.

Koliler daha sonra TIR'lar ile Yunanistan’a götürüldü. FETÖ’ye bağlı olan Time To Help ve Fundatia Tuna kuruluşları eli ile yapıldı. Haber Sabah gazetesinde internet sitesinde yayınlandı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün Avrupa’da özgürce yürüttüğü siyasal ve finansal çalışmalarla ilgili Avukat Nusret Senem, Aydınlık gazetesine açıklamalarda bulundu. Senem, FETÖ faaliyetlerinin örgüte finansman sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Amacın sadece Yunanistan’daki FETÖ’cülere yardım toplamak olmadığını vurgulayan Senem,“Bunu bahane ederek örgüte Avrupa’dan para akıtıyorlar” ifadelerini kullandı.Senem Avrupa’da faaliyet yürüten FETÖ’cülerin, bulundukları ülkelerin hükümetleri tarafından korunduğunun da altını çizdi.

AB ülkelerinin aşağı yukarı tamamının, FETÖ’yü ve FETÖ’cüleri desteklediğini ifade eden Senem, “INTERPOL, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan FETÖ’cülerle ilgili talepleri kabul etmiyor. Darbeye katılmış FETÖ’cüler Avrupa tarafından iade edilmiyor" dedi.

# türkiye # fetö # terör # haber # avrupa # aydınlık # ramazan