PKK'lı terörist itiraf etti

Adana'da PKK bağlantıları nedeniyle tutuklanan İ.K. terör örgütünün talimatıyla ormanları yaktığını itiraf etti. İ.K ifadesinde "Ateşin Çocukları İnisiyatifi'ne katıldığımda her yaptığım eylem başına 10 bin lira vereceklerini söylediler" dedi. İ.K "maddi durumum kötü olması ve örgüte olan sempatim nedeniyle teklifi kabul ettim” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak başlatılan orman yangınların talimatının PKK tarafından verildiği bir kez daha gözler önüne serildi.

Adana'da PKK bağlantısı nedeniyle tutuklanan İ. K ifadesinde PKK talimatıyla ormanları yaktığını itiraf etti.

Terör örgütü PKK adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla geçen yıl 8 Kasım'da tutuklanan İ.K. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

''ADANA'DAN TARSUS'A KADAR YAK''

Hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İ.K., ifadesinde terör örgütü PKK'dan kendisine para karşılığında orman yangını çıkarma talimatı verildiğini itiraf etti

İ.K, her eylem başına Terör örgütü PKK bünyesindeki 'Ateşin Çocukları' isimli örgütten 10 bin lira aldığını söyledi. Şu ifadeleri kullandı:

- Bu kişi benimle WhatsApp üzerinden irtibat kurarak 'Bizimle ol' dedi. Bana 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi'ne katıldığında her yaptığın eylem başına 10 bin lira veririz' dedi.

Sanık ifadesinde ağabeyinin örgüt kamplarında bulunduğunu, 2021’de ise terör örgütü PKK bünyesindeki ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ üyesi bir kişinin kendisiyle WhatsApp'tan iletişime geçtiğini kaydetti.

İ.K eylemin nasıl yapılacağına dair video ve yazılı olarak eğitim aldığını belirtti. Aldığı eğitimi böyle anlattı:


- Sigaranın içinde bulunan tütünün yarısı boşaltılır, kibrit uçları toz haline getirilip sigaradan boşaltılan tütün yerine bu kibrit tozları konulur. Kibritin üzerine de biraz tütün eklenir. Eylem sırasında bu sigara yakılacak olan bölgeye atılır.' M.A.B. bana daha sonra 'Mersin'in Gözne tarafına git, ev ve ormanları yak, oradan B.K'nin yanına git sana motosiklet ayarlasın' diye talimat verdi.

İ.K. ayrıca Adana'dan Tarsus’a kadar tüm bölgeleri yakma talimatını aldığını ve 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi’nin sosyal medya hesabı ile de ilgilendiğini ifade ederek şöyle devam etti:

- Siz motosiklete binin otobana çıkın ve sigaraları yaka yaka Tarsus'a doğru gidin, her tarafı ateşe verin' dedi. B.K. ile olan bu görüşmemizi M.A.B'ye anlatınca 'Bu talimatı yerine getir' dedi. Bunu yapmadım ama sosyal medya üzerinden Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ni destekledim. 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi'nin gerçekleştirdiği eylem ve talimatları paylaştım.

Dosyada, İ.K.'nin terör örgütü adına propaganda ve eleman temini faaliyetlerinde bulunduğu ve örgütsel toplantılara katıldığı da yer aldı.

# Para # türkiye # pkk # terörist # terör # cumhuriyet # terör örgütü # eğitim # eylem # itiraf