Bomba imha uzmanları ölüme meydan okuyor

Erzurum'da görevli bomba imha uzmanı polisler adeta ölüme meydan okuyor. Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide görev yapan korkusuz polisler, "ilk hatan son hatan olur" prensibiyle çalışıyor.

Erzurum'da görev yapan bomba imha uzmanı polisler, patlayıcı düzenekleri ve şüpheli paketleri korkusuzca imha ediyor.

Bomba imha görevlerine gönüllü olan polisler, çeşitli mülakat ve zorlu testlerden geçiyor. Ankara Gölbaşı'nda 3 aylık temel eğitimi başarıyla tamamlayan uzmanlar, görevlerinde üstün başarı elde etmeleri için 1 yıl daha mesleki eğitimden geçiriliyor.

Zorlu eğitimlerin ardından göreve başlayan bomba imha uzmanları, Erzurum'un yanı sıra çevre illere de göreve gidiyorlar. Her türlü önlemi alsalar da, işin tehlikesi nedeniyle adeta ölümle yaşam arasındaki ince çizgide görev yapıyorlar.

Asla hataya yer olmayan bomba imha görevinde "ilk hatan son hatan olur" prensibiyle çalışıyorlar. Patlayıcı düzeneklerine büyük bir titizlikle müdahale ediyorlar.

Tam teçhizatlı bomba müdahale ekip aracıyla göreve gidiyor, son teknolojik imkanlardan yararlanıyorlar. Patlayıcı tespitinde bomba imha robotlarını da kullanıyorlar.

Ancak en ileri teknolojilere rağmen bomba arama köpekleri hâlâ onların en büyük yardımcısı.

Her an göreve hazır olmak için eğitimlerini aksatmayan bomba imha uzmanları, şüpheli araçta köpekle arama, şüpheli çantanın fünye veya robotla imha edilmesi gibi tatbikatlar yapıyor.

# ankara # polis # erzurum # bomba # patlayıcı # Robot # son # imha # bomba imha uzmanı