Fikret Otyam’ın adı Antalya’da yaşatılıyor

Ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam’ın adını taşıyan sergi salonu Antalya’da açıldı. Salonun ilk sergisi de Otyam’ın Anadolu’nun ve dünyanın dört bir yanında çektiği ‘Çalışan ve Üreten Kadınlar’ konulu fotoğraflardan oluştu. Otyam’ın eşi sanatçı Filiz Otyam, “Bir vefa örneği gösterildi. Onu andığımız her an O, bu hayatın içinde” diye konuştu.

Onun yaşamı vatan aşkı, halka bağlılık ve hakikat işçiliğiyle bezeli… Anadolu sevdalısı, Cumhuriyet çınarı, yılmaz aydınlıkçı Fikret Otyam, Antalya’da yaşatılıyor. Adını taşıyan sergi salonu Muratpaşa Belediyesi tarafından açıldı.

Kalemiyle, fırçasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tarifsiz bir aşkla Anadolu'dan cevher çıkartan büyük usta Fikret Otyam, bıraktıklarıyla var olmaya devam ediyor. Devri daim, büyük ustanın…

Fikret Otyam Sergi Salonu’nun ilk sergisi de Otyam’ın Anadolu’nun ve dünyanın dört bir yanında çektiği fotoğraflardan oluştu. Otyam’ın kadrajından ‘Çalışan ve Üreten Kadınlar’ yansıyor.

Fikret Otyam, ayağı vatan toprağına basan herkesin ağabeyi, babası, kardeşi… Eşi sanatçı Filiz Otyam, Ulusal Kanal’a konuştu.

O, topraksız köylüler, Türkiye'nin birliği ve aydınlık geleceği için özünü meydana serdi... Milletinden umudunu hiç kesmedi. Tutuşturduğu meşale nesilden nesile devredecek...

# türkiye # antalya # ulusal kanal # Ulusal # Vatan # aydınlık # sergi # muratpaşa # Fikret Otyam