Diyarbakır Surları restore ediliyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi Diyarbakır Surları'nın gelecek nesillere aktarılması amacıyla etap etap başlatılan restorasyon çalışması sürüyor. Çalışmalarla birlikte Diyarbakır Surları eski ihtişamına kavuşturulacak.

Birçok türküye, maniye, efsaneye konu olan; dünyanın en eski ve en sağlam yapılarından Diyarbakır Surları özenle restore ediliyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan surlar, üzerindeki görkemli kabartmaları ve kitabeleriyle dünyanın ender kaleleri arasında.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, surların Dicle Vadisi'ne bakan ve 11 burcu kapsayan 5. etap restorasyonu çalışmalarını inceledi.

Karaloğlu, zaman içinde burçlara çok fazla zarar verildiğini söyledi.

Restorasyon çalışmalarıyla Diyarbakır Surları'nın muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere kendi orijinal haliyle aktarılması amaçlanıyor.

Karaloğlu, çalışmalar hakkında bilgi verdi:

- Orada çalışmalarımız devam ediyor. 4. etap ihalemiz ise yine İçkale'de 75 ve 76. burçlarımızda sürüyor. Bunlar surlardaki en çok tahrip olmuş iki burçtur. Orada da inşallah restorasyon çalışması tamamlanacak. Şu anda 5. etap kapsamında surların 950 metrelik kısmını restore edeceğiz. 500 gün içinde 950 metrelik sur kısmını tamamlayıp vatandaşların ziyaretine açmayı hedefliyoruz.
# diyarbakır # dünya # dicle # diyarbakır surları