Meclis'te gündem yine ekonomi

Meclis bu hafta, kanun teklifi görüşmeleri üzerinde yoğun bir mesai harcayacak. 23 Nisan Cumartesi günü ise meclis, açılışının 102'nci yılı için özel gündemle toplanacak.

Meclis'in gündemi bu hafta yine oldukça yoğun.

19 Nisan Salı günü toplanacak Meclis Genel Kurulu'nda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bankacılık Kanunu gündeme gelecek.

Teklife göre, bilançolarındaki yabancı paralarını, yılsonuna kadar Türk lirasına çeviren, en az 3 ay vadeli mevduat ve katılım hesaplarında değerlendiren şirketlerin, elde ettiği faiz ve kar payları ile diğer kazançlardan kurumlar vergisi alınmayacak.

Resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu, TMSF tarafından sigorta edilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımı tamamlanarak büyükşehir belediyelerine devredilen metro projeleri için, merkezi bütçeden harcanan tutarlar, belediyelerin genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylarının azami yüzde 5'i oranında tahsil edilecek.

TBMM'de siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Nisan'da AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda partililere hitap edecek.

AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzasıyla hazırlanan Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi de bu hafta mecliste ele alınacak.

Teklife göre, spor kulüpleri dernek statüsünden çıkarılacak, spor anonim şirketi vasfı kazanacak.

23 Nisan Cumartesi günü ise meclis, açılışının 102'nci yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanması için özel gündemle toplanacak. Meclis'te grubu bulunan ve temsil edilen partiler adına konuşmalar yapılacak.

# spor # erdoğan # mhp # ak parti # cumhurbaşkanı # meclis # cumhurbaşkanlığı # türk # Ulusal # tmsf # Bankacılık Kanunu