Şırnak Üniversitesi'nde Aydınlık paniği

Aydınlık Gazetesi'nin gündeme getirdiği Atatürk ve siyasilere hakaret eden profesör doktor İhsan Ekin haberi Şırnak Üniversitesi'nde panik yarattı. Haber sonrası Üniversitede Rektör Emin Erkan'ın başkanlığında acil toplantı yapıldı. Toplantıda yöneticiler avukatlarından haber için ''Hukuken yapılacak bir şey yok.'' yanıtını aldı.

Atatürk ve siyasilere hakaret dolu paylaşımları ortaya çıkan ''Hakaret Profesörü'' haberi Şırnak üniversitesi yönetiminde panik yarattı.

Aydınlık Gazetesi Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli, Perinçek ve Soylu hakkında hakaret dolu paylaşımlar yapan Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı İhsan Ekin'in paylaşımlarını haberleştirmişti.

Haberin yayınlanmasının ardından Şırnak Üniversitesi'nde acil toplantı kararı alındı. Rektör M. Emin Erkan'ın başkanlığındaki toplantıya yöneticiler ve İhsan Ekin'in de katıldığı öğrenildi.

Toplantıda Rektör M. Emin Erkan'ın, İhsan Ekin'e tepki gösterdiği, olayın kapatılması için ne yapılacağının tartışıldığı bilgisine ulaşıldı. Toplantıya katılan üniversite avukatının da '' gazete internet uzantılarına kadar yayınlamış. Hukuken yapılacak bir şey yok.'' dediği ifade edildi.

Toplantıda Rektör Erkan'ın ''Ne yapayım, korumam gerekiyor. Aydınlıkçılar üniversiteden temizlenmeden bize rahat yok.'' ifadelerini kullandığı öğrenildi. İhsan Ekin de hakaret dolu paylaşımlarını sildi.

Yaşanan olayla ilgili Aydınlık Gazetesi'ne konuşan akademisyenler YÖK'ün duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi:

- Rektör Erkan eski YÖK Başkanı Yekta Saraç'la konuştu. Sonra Ak Parti ve Külliye ile temasa geçmek için aracılar kullandıklarını duyduk. Rektör Erkan ve İhsan Ekin'in yakın çevresi üniversitede, ‘ Ak Parti'den Yasin Aktay'la görüşüldü, YÖK'le görüşecek. Ayrıca Külliye'den İbrahim Kalın'a da ulaştık' diye konuşmaya başladılar. Bu, İhsan Ekin'in kaçıncı vukuatı? Bakalım YÖK ne yapacak? Herkesin bildiği ama gündeme gelmeyen çok sayıda konu var.

Mayıs 2020'de Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi İhsan Ekin'in olduğu iddia edilen yazışmalar ortaya çıkmıştı. Yazışmaların FETÖ'nün ABD'ye kaçan ''akademi imamı'' Şerif Ali Tekalan'la yapıldığı öne sürülmüştü.

Bu iddialar üzerine İhsan Ekin'in profesör yapılması bir süre askıya alınmıştı. Ancak daha sonra sessizce profesör yapıldığı, arkasından Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fen Bilimleri ADEK Atama Komisyonu Başkanlığı'na getirildiği de ortaya çıktı. Törenin de gizlice yapıldığı ve üniversitenin sitesinde duyurulmadığı öğrenildi.

# abd # fetö # erdoğan # ak parti # parti # cumhurbaşkanı # şırnak # gazete # aydınlık gazetesi # YÖK # aydınlık # külliye # Şırnak Üniversitesi # ihsan ekin