Uzmanlar uyardı: Altın alacaklar dikkat!

Düğün sezonu yaklaşıyor. Bununla beraber altın piyasasında da hareketlilik başladı. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, piyasa değerinin altında satılan ziynet altınlar konusunda yurttaşları uyardı. Peki bu uyarılar neler?

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Çoğunlukla yatırım aracı olarak tercih edilen altın, düğünlerin de vazgeçilmezi. Düğün sezonun yaklaşmasıyla birlikte fırsatçılara da gün doğdu. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu düşük ayar ve gramajıyla oynanan altınların piyasaya sürüldüğünü söyledi.

Kuyumcu darphaneden aldığı tam yarım çeyrek gibi ziynet altınlarının üzerine 40-50 lira gibi bir kar marjı koyuyor. Buyrukçu ''Piyasa değerinin altında satılan altınlar konusunda vatandaş dikkat etmeli.'' dedi.

Takı satışlarında sorunların biri de internet üzerinden yapılan alışverişlerde. Kuyumcular Odası Başkanı, bu platformlarda düşük gramajlı ürünlerin reklam yapılarak satıldığını söyledi.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu vatandaşın sorun yaşamaması için bildikleri kuyumcular alışveriş yapmasını tavsiye etti.

# ekonomi # haber # piyasa # doğu # Altın # gram altın # kuyumcu # ziynet altın # ziynet