Erdoğan'dan Suriyeli Mülteci Açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında bir araya geldi. Mülteci konusu ile ilgili konuşan Erdoğan, 3 buçuk milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 5 milyon kişiye geçici ev sahipliği yapıldığını söyledi. Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerimizin onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Son günlerde mülteciler üzerinden yapılan kışkırtma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. Türkiye'de yaşayan mültecilerle ilgili bilgi veren Erdoğan, Suriyelilerin onurlu geri dönüşü için çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Terör yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, sınır ötesinde terörle mücadele vurgusu yaptı.

Teröre finansal desteğin kesilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan," Neo-Nazilere karşı da mücadele edilmeli" dedi.

Birleşmiş Milletler 'deki sistemin çöktüğünü söyleyen Erdoğan, BM'yi tabulaştırmanın yanlış olduğunu ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyon da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi. Erdoğan, Putin ve Zelenski'yi Türkiye'de bir araya getirmek için görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıları kınayan Erdoğan, saldırıların tekrarlanmaması için uyarılarda bulundu.

Ermenistan ile normalleşme adımlarını da değerlendiren Erdoğan, sürecin samimiyetle ilerlediğini belirtti.

# türkiye # rusya # Ukrayna # Putin # israil # operasyon # terör # terörle mücadele # büyükelçi # mülteci # Birleşmiş milletler # recep tayyip erdoğan # Ermenistan # son # iftar # mescid-i aksa