Belediye bütçesinden 45 binlik liralık kıyafet aldı

CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar faturayı belediye bütçesinden ödedi

CHP''li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 45 bin 500 liralık kıyafet alışverişi faturasını belediye bütçesinden karşılaması tepki çekti. Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, "Adanalılar sizden hesap soracak" dedi. Faturayı ortaya çıkaran Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı da "Bütçem yok hizmet yapamıyorum diyen bir belediye için çok büyük bir para.” İfadelerini kullandı.

Bütçem yok dedi. Adanalıyı bitmeyen projelere mahkum etti.

Her fırsatta bütçe olmadığı gerekçesiyle projeleri bitiremediğini söyleyen CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, 45 bin 500 liralık giyim alışverişi faturasını belediyenin kasasından ödetmesi tepki çekti.

Konuya ilişkin Vatan Partisi’nden açıklama geldi. Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven sosyal medya hesabından tepki gösterdi:

- Sayın Zeydan Karalar, milletin parasını saçmak ne kadar kolay değil mi? Belediyenin kasasından 45.500 TL nasıl verirsiniz? Bu milletin parasını nasıl şahsi kravatınıza yatırırsınız? Adanalılar sizden hesap soracak.”

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme getiren belediyenin AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı da, UlusalKanal’a konuştu.

Gülaçtı, 2021 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı ve İller Bankası’ndan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne 2 milyar TL’ye yakın para aktarıldığını söyledi. Satın alımların da dengesiz olduğunu kaydetti.

"Paramız yok" algısı yaratılarak, yapılmayan hizmete kılıf hazırlandığı belirtildi.

# chp # adana # ak parti # açıklama # vatan partisi # meclis # Ulusal # Vatan # Partisi # medya # kanal # Zeydan Karalar # adana büyükşehir belediye başkanı