Ailenin tarifi yeniden yazılacak: Ailenin korunması anayasal düzlemde ele alınacak

Başörtüsü için başlatılan Anayasal düzenlemede aileye yönelik yeni bir madde de gündemde. Düzenleme ile LGBT’ye karşı tedbir alınacak. "Eşler" yerine "kadın-erkek" denilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliği getireceklerini açıklamasından sonra çalışmalar başladı. Düzenlemede aile yapısına yönelik de adımlar atılacak.

AK Parti’nin hukukçu kurmayları bu konudaki ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, Türk aile yapısının güçlendirilmesine yönelik de değerlendirmeler yapıldı.

"Ailenin korunması" başlıklı 41’inci maddede değişikliğe gidilebileceği belirtildi. Ak Parti kanadında, bu konuda henüz bir netlik olmadığı ancak değişiklik yapılmasına karar verilmesi durumunda Anayasadaki aile tarifinin yeniden yapılacağı belirtiliyor.

Mevcut Anayasada "Aile, Türk toplumun temelidir ve eşler arasındaki eşitliğe dayanır" hükmünde, "eşler" ifadesi yerine "kadın ve erkek" ifadesinin kullanılabileceği ifade edildi. Böylece LGBT ve eş cinsellik gibi toplu yozlaştıran adımlara yönelik tedbir alınacağı belirtiliyor.

# eşcinsellik propagandası # LGBT dayatması # ak parti # kadın # aile # ailenin korunması