Sokak köpeği dehşeti yaşattı: Hayvan barınağı projesi ne durumda?

Gaziantep’te 6 yaşındaki çocuk, sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğradı. Çocuğun kopan saç derisi, başarılı bir ameliyatla yerine nakledildi. Yaşanan bu son olay, şehirlerdeki sahipsiz hayvanlar için barınak sorununu yeniden gündeme getirdi.

6 yaşındaki Nihat Can Arslan, okuldan eve dönerken, sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğradı. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşanan olayda ağır yaralanan çocuk, tedavi altına alındı.

Köpeğin kafasından ısırdığı çocuğun ilk muayenesi Nurdağı Devlet Hastanesi'nde yapıldı, ardından Gaziantep’te özel bir hastaneye sevk edildi. Çocuğun kopan kafa derisi de ailesi tarafından soğuk bir kapta muhafaza edilerek, hastaneye ulaştırıldı. Kopan parça, başarılı bir ameliyatla yerine nakledildi.

Küçük Nihat Can’ın sağlık durumu iyi, tedavisi sürüyor. Yaşanan bu son olay, sokaklardaki sahipsiz hayvanlar için barınak sorununu yeniden gündeme taşıdı.

Vatandaşlar toplatılmalarını istiyor, ancak sahipsiz hayvanların yaşamlarını idame ettirecebileceği barınak yoksunluğu da acil çözüm bekleyen bir sorun olarak yerinde duruyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, geçtiğimiz günlerde barınak sorunuyla ilglii olrak orman arazilerini işaret etmişti. Kirişçi, “yerel yönetimlere orman arazilerinden yer tahsis ederek bu sorunu çözeceğiz” açıklaması yapmıştı.

Bakan Kirişçi, pilot uygulama olarak İstanbul'un 39 ilçesi için 30’ar dekarlık alanın, doğal hayvan barınağı olarak yerel yönetimlerin kullanımına sunulacağını duyurmuştu. İstanbul Valiliği de bakanlıkla koordineli olarak çalışmalara başladı.

Şehirlerdeki sahipsiz hayvan popülasyonuyla ilgili önümüzdeki günlerde de Tarım Bakanlığınca bir çalıştay düzenlenmesi bekleniyor.

# ​Gaziantep # hayvan barınağı # Tarım ve Orman Bakanı # vahit kirişçi