Tuzla Belediyesi'nden örmek proje: 'Sıfır Atık Ligi' yarışması başladı

Tuzla Belediyesi, lise öğrencilerinin geri dönüşümde farkındalık yaratmak için “Sıfır Atık Ligi” yarışması başlattı. Yarışmaya takım halinde katılan gençler, kirliliğin engellenebilmesi amacıyla en çok atığı toplamak ve şampiyon olmak için kıyasıya mücadele edecek.

Tuzla Belediyesi, lise öğrencilerinin geri dönüşüm konusunda farkındalığını artırmak amacıyla ödüllü "Sıfır Atık Ligi" yarışması düzenledi. Programa; Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, öğretmenler ve birçok liseli öğrenci katıldı.

Yarışma hakkında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı," "Toplanın Geri Dönüyoruz" mottosu ile başladık. Geleceğe bırakacağımız, yaşanabilir bir dünya için farkındalık yarışması düzenledik.” dedi

Düzenlenen yarışma çerçevesinde, liseli gençler 5 kişilik takımlar halinde 5 hafta boyunca şampiyon olmak için kıyasıya yarışacak. Belirlenen başlıklara göre her hafta geri dönüşüm malzemesi toplayacak olan gençler, puanlar kazanacak.

5 hafta sonunda en çok puan toplayan takım, büyük ödüllere kavuşarak şampiyon olacak. Gençler, dünyada çok uzun sürelerde geri dönüşümü ve bertarafı zor olan; pil, plastik, cam ve özellikle atık yağ gibi birçok kategorideki ürünü toplayacak.
Ses aç

# tuzla belediyesi # yarışma # geri dönüşüm