Acı severler koşun bu turşu tam sizlik! Kore turşusu Kimchi nasıl yapılır? Denemeyen kalmasın!

Kimchi, ülkemizdeki birçok restoranda ve markette bulunabilir hale gelmiştir. Bu da, kimchiyi denemek isteyen kişiler için daha kolay erişilebilir hale getirmiştir. Ancak kimchiyi evinizde denemek isterseniz doğru yerdesiniz! Buyurun Kore turşusu Kimchi nasıl yapılır? sorusunun cevabına!

Acı severler koşun bu turşu tam sizlik! Kore turşusu Kimchi nasıl yapılır? Denemeyen kalmasın!
Kore turşusu Kimch nasıl yapılır?

Kimchi, fermente bir turşu olduğu için, sağlığa birçok faydası olduğu düşünülmektedir. Bu faydalar arasında sindirim sisteminin düzenlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve kanser riskinin azaltılması sayılabilir. Bu nedenle, sağlıklı beslenmeye önem veren kişiler tarafından da tercih edilmeye başlamıştır. Peki Kore turşusu Kimchi nasıl yapılır?

 KORE TURŞUSU KİMCHİ NASIL YAPILIR?

Kimchi turşusunu yapmadan önce lezzetli bir turşu olması için püf noktalarına dikkat etmeliyiz! Öncelikle yapım aşamasında lahana yapraklarını sudan geçirirken, fazla tuzun arınmasına dikkat edin. Hazırladığınız lapayı soğumaya bırakın. Lahana yapraklarının arasına harçtan bolca sürün. Kimchiyi cam veya porselen kaplarda saklayın.

Acı severler koşun bu turşu tam sizlik! Kore turşusu Kimchi nasıl yapılır? Denemeyen kalmasın! - Resim : 1

Bunlar harici dikkat etmeniz gereken diğer bir durum ise Kimchi, fermente bir turşudur. Bu nedenle, buzdolabında bekledikçe lezzeti artacaktır. Kimchiyi oda sıcaklığında 24-36 saat bekletin ve daha sonra buzdolabına kaldırın. Ayrıca kimchiyi buzdolabında saklarken, hava almayacak şekilde muhafaza edin. Böylece, kimchi daha uzun süre bozulmadan saklanabilir. Püf noktalarımız tamamsa haydi tarife geçelim. Önce malzemeler:

  • 1 adet Çin lahanası
  • 1 adet japon turpu
  • 2 adet havuç
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 cm kadar zencefil
  • 4 adet sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pul biber 
  • Yarım bardak balık sosu (isteğe bağlı )

KORE TURŞUSU KİMCHİ TARİFİ!

 Malzemelerimiz tamamsa buyurun yapılışına; Marulumuzu iyice yıkayıp önce 4'e, daha sonrada iri iri keserek parçalıyoruz. Daha sonra iyice tuzlayıp 30 dakika kadar bekletiyoruz. Turplarımızı ve havuçlarımızı ince uzun kesiyoruz. Soğan ve pırasalarımızı da ince ince kesiyoruz. Marulları iyice sudan geçirip kestiğimiz malzemelerle beraber hepsini bir kaba alıyoruz. Bu malzemeler kenarda beklerken pirinç lapamızı yapıyoruz. 2 bardak suya 2 yemek kaşığı pirinç unu ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz. Kaynayınca alıyoruz. Lapanın içine 2 yemek kaşığı pul biberini, robottan geçirdiğimiz sarımsak, soğan ve zencefili döküp 2 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve iyice karıştırıp soğumasını bekliyoruz. Daha evvelden hazırlayıp kenarda beklettiğimiz sebzeleri ve soğuyan lapalı  karışımımızı karıştırıyoruz. Daha sonra bir kavanoza koyuP serin bir yerde 2-3 gün veya 1 haftaya kadar bekletiyoruz. Afiyet olsun!