227 göçmen daha ülkelerine gönderildi

Düzensiz göçle mücadeleye yönelik sınırlarda güvenlik önlemleri artırılırken, Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 227 Afganistan uyruklu göçmen İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine gönderildi.. Yılbaşından bu yana 97 bin 448 göçmen sınır dışı edilmiş oldu.

Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen göçmenler, charter seferleri ve tarifeli uçuşlarla sınır dışı ediliyor.

Bu kapsamda tespit edilen 227 Afganistan uyruklu göçmen de ülkelerine gönderildi. Son çalışmalar neticesinde ise tarifeli uçuşlarla toplam 55 bin 502 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı

Bu yıl sınır dışı edilen göçmen sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 149 artarak 97 bin 448'e ulaştı.

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye'nin etkili sınır dışı mekanizması sayesinde Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir başarıyla göçmenler geri gönderiliyor. Bu kapsamda, Türkiye'nin sınır dışı başarı oranı yüzde 69 olurken, Avrupa'da ise bu oran yüzde 10 olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan Sınırlarda alınan güvenlik önlemleri sayesinde 2022 yılında 242 bin 525 düzensiz göçmenin ülkeye girişi engellendi.

# göçmen # suriye # ırak # Afganistan # pakistan