Alibeyköy'deki tramvay kazasında vatman tutuklandı

İstanbul’da 4’ü ağır 33 kişinin yaralanmasına neden olan İETT otobüsü ve tramvay kazasının ayrıntıları ortaya çıktı. Kaza anını hatırlamadığını ve baygın olabileceğini söyleyen vatman Semi Özcan tutuklandı.

Eyüpsultan'da tramvay ile İETT otobüsünün çarpışması sonucu 33 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin gözaltına alınan vatman tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, kazaya ilişkin yürütülen soruşturmada şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mağdur sayısının çok olması, şüphelinin eyleminin bilinçli taksirle meydana gelmesi, mağdurlardan iki kişinin halen bilincinin kapalı olup hayati tehlikelerinin mevcut olması, mağdurların büyük bir kısmının ifade alma işleminin henüz tamamlanmaması ve delillerin tamamen toplanmaması sebebiyle tutuklanmasının talep edildiği belirtildi.

 AÇLIKTAN GÖZÜM KARARMIŞ VEYA BAYILMIŞ OLABİLİRİM

Olay anını hatırlamadığını belirten Vatman Özcan’ın ifadesi ile şöyle:

- Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim. Kaç dakika baygın kaldığımı hatırlamıyorum. Çünkü kendime geldiğimde kullandığım tramvayın İETT otobüsüne çarptığını ve olay yerine ambulansların geldiğini gördüm. Sağlık ekipleri bana müdahale etti. Başıma ilk defa böyle bir kaza geldi. Daha önce hiç kazam yoktur. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Bayıldığım için tramvay yolundaki ışıkların yeşil mi kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum.

Konu ile ilgili soruşturma ise sürüyor.

# İstanbul # istanbul # alibeyköy # tramvay