Diyarbakır Anneleri umut oldu! Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler eyleme dahil oluyor

Diyarbakır Anneleri'nin kararlı mücadelesi, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelere umut ışığı oldu. Diyarbakır Anneleri'ne her geçen gün katılan aile sayısı artıyor. Son olarak Diyarbakır Anneleri'nin eylemine Kılıçaslan ailesi de katıldı.

Diyarbakır Anneleri umut oldu! Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler eyleme dahil oluyor

Evlatları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, PKK'nın partisi HDP önünde evlatları için mücadele vermeye devam ediyor. Evlat nöbetine kararlılıkla devam eden Diyarbakır Anneleri'ne gün geçtikçe katılan aile sayısı artıyor.

DİYARBAKIR ANNELERİNE KATILIM ARTIYOR

Ağrı'da 2015 yılında 16 yaşında dağa kaçırılan oğulları Muhammed için İstanbul'dan gelen anne Aynur ve baba Ferman Kılıçaslan da oturma eylemine dahil oldu.

Anne Kılıçaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlatlarının Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde lise birinci sınıfta okuduğu sırada dağa kaçırıldığını anlatarak, oğlunun okul formasını yanında getirdiğini söyledi.

Diyarbakır Anneleri umut oldu! Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler eyleme dahil oluyor - Resim : 1

Evladını çok özlediğini dile getiren Kılıçaslan, oğluna "Oğlum seni çok seviyoruz. Gel korkma canım Muhammed'im, seni bekliyoruz. Evimizde huzur, neşe yok Muhammed." diye seslendi.

Baba Kılıçaslan ise çocuğunu çok özlediğini ve hiçbir zaman onun peşini bırakmadığını aktararak, "HDP ve PKK'dan oğlumu istiyorum. Oğlum gel devletimize teslim ol. Eğer birazcık vicdan varsa oğlumu bırakın. Evladım gelsin. Oğlum, 8 senedir perişanız. Gece gündüz huzurumuz yok." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Anneleri umut oldu! Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler eyleme dahil oluyor - Resim : 2

Son katılımla bitlikte evlat nöbetindeki aile sayısı 366'ya yükseldi. Şu ana kadar ailelerden 46'sı evladına kavuştu.

Kaynak: TRT Haber

# diyarbakır aileleri # evlat nöbeti # hdp