İstanbullular dikkat! İstanbul depreminde ilk yıkılacak semtler hangileri?

Olası büyük İstanbul depremi için uzmanlardan ardı ardına açıklamalar geliyor. Mega kent İstanbul'da vatandaşlar, deprem karşısında riskli ilçeleri merak ediyor. Peki büyük İstanbul depremi hangi ilçeleri etkileyecek, riskli bölgeler neresi?

İstanbullular dikkat! İstanbul depreminde ilk yıkılacak semtler hangileri?

İstanbul deprem haritası, şehrin deprem riski taşıyan bölgelerini düşük, orta ve yüksek riskli olmak üzere üçe ayırıyor. En çok aratılan konu ise en tehlikeli semtler oldu. 

İSTANBUL'DA EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

İstanbul'daki düşük riskli ilçeler ve semtler; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Rumelihisarı, Adalar, Beşiktaş, İçerenköy, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Gültepe, Kağıthane, Taksim, Arnavutköy, Şişli ve Levent'tir.

İstanbul'daki orta derece riskli ilçe ve semtler;Üsküdar Çukuru, Tarabya Çukuru, Tophane, Çayırbaşı Çukuru, Ortaköy'deki dolgu kısımlar, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Moda Sahili, Silivri, Fatih, Gümüşyaka ve Topkapı'dır.

İstanbul'da yüksek derecede deprem riski taşıyan bölgelerise Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere'dir.

İstanbullular dikkat! İstanbul depreminde ilk yıkılacak semtler hangileri? - Resim : 1

İSTANBUL DEPREME KARŞI EN RİSKLİ BÖLGELER

Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre;İstanbul'da yapı bakımından en eski ilçelerin başındaBeyoğluveFatihilçeleri geliyor. Bu bölgeler, depremden en fazla etkilenecek yerler olarak görülüyor.

İstanbul'daki yapıların yaşına bakıldığındanen yaşlı ilçeolarakBeyoğlu'ndan sonraikinci sırada gelen Fatih (Tarihi Yarımada)depremden en fazla etkiyi görecek ilçeolarak öne çıkıyor.

Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece'nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar'ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece'nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri'nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi de olası depremden ciddi şekilde etkilenecek.

# istanbul depremi # marmara depremi