Karaismailoğlu'ndan İBB'ye bitmeyen metro hattı hatırlatması: '4 kilometrelik metro hat bitirilmeli'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'ya giderken yeni yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı'na metroyla geldi. Bakan Karaismailoğlu Pendik- Marmaray arasındaki uzun süredir bitmeyen 4 kilometrelik metro hattını hatırlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'yla Fevzi Çakmak-Hastane metro istasyonu ile Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonu arasında yolculuk yaptı.

Sabiha Gökçen metro hattının Marmaray'la olan Pendik bağlantısının tamamlanmasının yolcular için çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi:

- Pendik'le Marmaray arasındaki 4 kilometrelik hattın, daha önce başlanmış olan hattın, bir an önce bitirilmesi gerekiyor. O da İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda. Onlar da üstlerine vazife olan bu işi maalesef çok geciktirdiler. Bir an önce bitirip İstanbulluların hayatına kazandırılması gerekiyor. Çünkü bu Marmaray bağlantısı Pendik'ten sağlanmadığı zaman vatandaşlarımız Ayrılıkçeşme'ye, Kadıköy'e kadar gidip Marmaray bağlantısını oradan sağlamak zorunda kalıyorlar.



Biten ve devam eden çalışmalarda çok kişinin emeği olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi:

- O yüzden başkalarının emekleri üzerinden değil de kendi yaptıkları emeklerini anlatmalarını bekliyoruz.
# ulaştırma ve altyapı bakanı # Adil Karaismailoğlu # Marmaray # istanbul büyükşehir belediyesi