Sağanak yağış yurdu etkisi altına aldı

Sağanak yağış başta İstanbul olmak üzere İzmir, Aydın ve Balıkesir’de hayatı olumsuz etkiledi. Etkili yağış İstanbul’da trafiğin akışını olumsuz etkilerken diğer illerde su baskınlarına neden oldu.

Görüntüler İstanbul’dan. Sağanak yağmur İstanbul trafiğini olumsuz etkiledi. Vatandaşlar işe gitmekte zor zamanlar yaşadı. Bazı yollarda su birikintileri oluştu.

İzmir’in altyapısı yine sınıfta kaldı. Sağanak yağış nedeniyle rögarlar taştı, yollar göle döndü.

Bu görüntü İzmir’in Bayraklı ilçesinden. Kısa süre önce altyapısı yenilenen yoldaki, rögar kapaklarının bilinmeyen bir nedenle açılıp kapandığı görüldü. Akan trafikte kapakların hareket etmesi sürücülerin hayatını riske attı.

Savaş meydanlarında çalan bu siren sesi, İzmir Karşıyaka’da Mavişehir mahallesinde duyuldu. Uyarı sesi sağanak nedeniyle mahalle sakinlerini, su baskınından araçlarını kurtarmak için çaldığı öğrenildi.

Balıkesir'de sağanak sonucu meydana gelen taşkın hasara neden oldu. Yağmur nedeniyle kentteki bir dere taştı, ve bazı araçların sürüklenmesine neden oldu.

Aydın’da da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Söke ilçesinde bir eve yıldırım isabet etti. Çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# izmir # yağış # basmane # Balıkesir # sağanak yağış # aydın