Emin Adanur kimdir?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katılımıyla Bursa'da üye katılım töreni gerçekleşti bu törende Emin Adanur'da Vatan Partisi'ne katıldı. Peki Emin Adanur kimdir?

Emin Adanur kimdir?

Doğum tarihi 1990, doğum yeri ise Bursa olan Emin Adanur iş dünyasının başarılı isimlerindendir. Doğup büyüdüğü Bursa’da eğitim hayatını tamamlamıştır. Baba tarafından aslen Muş’ludur.

Okuduğu Okullar: Yavuz Selim İlköğretim Okulu – Mümin Gençoğlu İlköğretim Okulu (Ortaokul) ve Nuri Erbak Anadolu Lisesi.

Henüz 8 yaşında iken pazarcılık yaparak çalışmaya ve iş hayatına atılmıştır. İlerleyen süreçte çalışkan kimliği devam etmiş, Devlet Hastanesinde çaycılık & kantincilik gibi mesleklerde çalışmıştır. Daha sonra uzun süre Tekstil sektörü ve daha birçok farklı alanlarda faaliyet gösteren işlerde yer almıştır.

2016 yılının Mayıs ayında Bursa’nın ilk kentsel dönüşüm projesini başlatarak inşaat sektörüne hızlı bir giriş yapmıştır. Nilüfer Sitesi ile kentsel dönüşümünün öncülüğünü başlatan Emin Adanur Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca Teknoloji, İnşaat, Hayvancılık ve Enerji yatırımları ile iş hayatını devam ettirmektedir.

Özellikle 2019 yılının Ağustos ayında ülkemizde milyonlarca kişinin kullandığı İnci Sözlük ile Uludağ Sözlüğün %50 hisselerini satın alarak tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.

Ayrıca inşaat sektöründe adını kısa sürede duyurmayı başaran Emin Adanur, EA Medya ile 2013 yılında kurulan Ergünkent İnşaat ve Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürütmektedir. Emin Adanur, bu şirketlerin yanı sıra Erkayan Yönetim Kurulu Başkanı ve Adanur Enerji Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Evli olan Adanur’un bu evliliğinden Beyazıd, Alparslan ve Cihangir isimlerinde üç oğlu vardır.

Bursaspor 2. Başkanı olarak spor dünyasında da ismini duyurmayı başarmıştır.

 

VATAN PARTİSİ'NE KATILDI


Sevilen iş adamı Emin Adanur, 5 Şubat 2023 tarihinde yüzlerce kişi ile birlikte Vatan Partisi’ne üye oldu. Üye rozetini Genel Başkan Doğu Perinçek taktı. Törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

- Hayatta her şey bir fikirle başlar. Bir fikirle devletler kurulur. Bir fikirle devrimler yapılır. Bir fikirle dağlar serilir. Velhasıl bir kişi ile insanlar yaşarlar. Hayatım boyunca hep fikir sahibi bir insan oldum. Fikirlerimi hayata geçirebileceğim alanlarda üretmeye çalıştım. Fikir üretmekten, hayat bulmaktan hiçbir zaman vazgeçmedim. Kendi namımıza değil ülkemize değer katmaya çalıştık. Bana neden Vatan Partisi diye soracak olurlarsa işte bu yüzden derim. Vatan Partisi'nin kapısının eşiğinden adım attığımda kendimi, fikirlerimi ve hayallerimi özgürce gerçekleştireceğim yerde hissettim. Bizim fikrimizle, hayalimizle, milletimizin refahı ve vatanımızın bağımsızlığı için bugün vatanseverlerin öncülerin arasına katılma şerefine nail olduk.
# bursa # Bursaspor # vatan partisi