Azerbaycan'dan KKTC'yi tanıma mesajı

Türkiye-KKTC-Azerbaycan'ın iktidar partisi temsilcileri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde buluştu. KKTC'de "3 Devlet Bir Millet" başlığıyla düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Budagov “bir sonraki adım KKTC’nin tanınmasıdır” dedi.

Vatan Partisi'nin Türkiye'nin ve dünyanın gündemine getirdiği KKTC'nin tanınma ve tanıtılma konusu hakkında önemli bir gelişme yaşandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i önemli bir zirveye öncülük etti. KKTC- Türkiye ve Azerbaycan ülkelerinin bir araya geldiği Lefkoşa’da ülke temsilcileri "3 Devlet Bir Millet" başlığıyla basın açıklaması düzenledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş toplantının önemine değinerek “Doğu Akdeniz'de yeni güç denklemlerin ortaya çıktığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

İlerleyen süreçte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda giderek daha fazla tanınacağını, söyleyen Kurtulmuş, 3 devletin arasında ilişkiye dikkat çekti.

Bir sonraki aşamanın KKTC'nin tanıtılması ve uluslararası platformlarda davasının devam ettirilmesi olduğuna işaret eden Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Budagov, siyasi parti olarak iki ülke arasında tüm sahalarda işbirliğinin kurulmasında yardımcı bir rol oynayacaklarını söyledi

Siyasi partilerin, ülkelerin vizyonunu ve dış politikasını belirlemede çok önemli bir yer tuttuğunu dile getiren KKTC Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasipoğlu , Ulusal Birlik Partisinin kuruluş amacının KKTC olduğunu ve KKTC'yi yaşatmak olduğunu belirtti.

# kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # lefkoşa # Azerbaycan