Baykal'dan CHP'yi kızdırıcak Libya açıklaması:''Libya ile işbirliği çok önemli''

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, uzun bir aradan sonra gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Baykal, Libya ile imzalanan hidrokarbon iş birliği anlaşmasının önemine değindi. “Türkiye’nin Akdeniz’deki yer altı kaynaklarına ulaşma yolunun açılması çok büyük değerdedir” ifadelerini kullandı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bizim ne işimiz var Libya'da?" diyen Kılıçdaroğlu CHP'sini kızdıracak açıklamalar yaptı.

Libya ile imzalanan hidrokarbon anlaşmasına destek veren Baykal, Doğu Akdeniz'de Libya ile işbirliği'nin Türkiye için çok büyük önemde olduğunu söyledi.

Türkiye ile Libya Milli Birlik Hükümeti arasında imzalanan anlaşma, hidrokarbon alanında karada ve denizde bilimsel, teknik, teknolojik, hukuki, idari ve ticari iş birliğinin geliştirilmesini öngörüyor.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Libya arasındaki hidrokarbon iş birliğine başta Yunanistan olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde rahatsızlık yaratmış durumda..

Türkiye’de ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmalarında da sık sık Libya üzerinden hükümetin Akdeniz politikasını eleştiriyor. Kılıçdaroğlu, açıklamalarında Libya için “çöl” ifadesini kullanıyor.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # Deniz Baykal # libya milli birlik hükümeti