Dışişleri Bakanı Fidan: "Türkiye Kalıcı Barıştan Yana"

Tahran'da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunları diyalog yoluyla çözmekten yana olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Fidan: "Türkiye Kalıcı Barıştan Yana"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın başkenti Tahran'da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katıldı. Türkiye'nin bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözmekten yana olduğunu belirtti. Fidan bölgesel huzur ve istikrarın Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanacak kapsamlı bir barış anlaşmasından geçtiğini kaydetti. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan paylaşım şöyle

Bakanımız @HakanFidan
, #Tahran’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katıldı. Bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisi amacıyla oluşturulan platformun Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantısında ev sahibi İran’ın yanı sıra Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Federasyonu yer aldı.

Bakanımız toplantıda:

- Türkiye’nin kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunları diyalog yoluyla çözmekten yana olduğunu, - Bu oluşumun bölge ülkelerinin kendi sorunlarını kendilerinin çözebileceğini uluslararası topluma göstermesi açısından da önem taşıdığını,

 - Bölgede işbirliği ve dostluğun önündeki engellerin kalkmasının memnuniyet verici olduğunu,

- Bölgesel huzur ve istikrarın yolunun Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanacak kapsamlı bir barış anlaşmasından geçtiğini,

- Bölgesel ulaştırma bağlantılarının açılmasının normalleşme ve barış süreçlerine ivme kazandıracağını vurguladı.

# iran tahran # hakan fidan