Erdoğan'dan Türkiye'ye tehditlere yanıt: ''Ellerinde 4 silah...''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Türkiye'yi tehdit edenlerin elinde 4 silah olduğunu belirtti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK Genel Kurulu'nu Ankara'da topladı. Programa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de katıldı:

- İşçi ve işverenler arasındaki iş birliğinin gelişmesi Türkiye'nin demokratikleşmesi ile paraleldir. çalışan ve işverenlerimizle birlikte geleceğe yürüyeceğiz.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'ye yönelik tehditlere dikkat çekti:

- Sınır ötesi harekatlardan üretimi ve istihdamı destekleyecek sosyal dengeyi koruyacak kapsamlı oyunlara rağmen pek çok önemli adımlar attık. Zaten şu andaki gidişte ellerinde 4 silah. Eğer başarabilirse. Ekonomi, diplomasi, mülteci sorunu ve Erdoğan'ı nasıl indiririz. Erdoğan fani ya, bugün varız, yarın yokuz. Herkes ne yaptığına ne yapacağına baksın.

Erdoğan, enflasyon rakamlarına ilişkin de konuştu:

- Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak, şubat ayı itibarıyla daha makul yere gelecektir.

Cumhurbaşkanı milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda da değerlendirmelerde bulundu:

- Asgari ücret gibi konularda işveren ve devlet olarak gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların refahını ne kadar iyi korursak ortak hedeflere ulaşabiliriz. Masada bu konularımız var, süratle bitireceğiz.

Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelesinden de bahsetti:

- Çıkmış birileri diyor ki, Kobani'yi şöyle yapamazsınız, Kobani bitti. Gereken tedbir neyse aldık, alıyoruz, bundan sonra da alacağız. O terörist dostlarınıza söyleyin, Türkiye onlar için öyle bereketli bir yer değil. Buraya girmeye kalktıkları anda boğulacakları yerdir. Bize gardaş olanla biz gardaş olmaya devam edeceğiz. Dostları artıracağız, düşmanlar hadlerini bilecek.
# Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu # tayyip erdoğan