Erdoğan'dan kritik Esad açıklaması:"Mümkün değil diyemem"

Türkiye ve Suriye'nin istihbarat birimleri yeniden görüşmeye başlarken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşme sinyali verdi. Prag'daki zirve sonrası Erdoğan'a Suriye'de Esad'la bir görüşme olup olmayacağı soruldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Prag'daki zirve sonrası açıklamalar yaptı. Türkiye-Suriye arasında yeniden başlayan istihbari görüşmeleri hatırlatan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme sinyali verdi. Erdoğan'a Suriye'de Esad'la bir görüşme olup olmayacağı soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mümkün değil diyemem" dedi.

MİT Başkanı Hakan Fidan da yeniden başlayan temaslar kapsamında Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile birkaç kez görüşmüştü. Erdoğan, bölge için terörle mücadele vurgusunu yineledi. Amacın Suriyelilerin geri dönüşünü hızlandırmak olduğunu söyledi.

"Bir gece ansızın gelebiriz" mesajını da yineleyen Erdoğan Atina yönetimini bir kez daha uyardı.

Kıbrıs'ta çözümle ilgili de konuşan Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşen Erdoğan Ermenistan ile normalleşme mesajları da verdi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, teröre destek verdikleri sürece Türkiye'nin tutumunun değişmeyeceğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekya ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Türkiye'nin F-16 konusunda alternatifsiz olmadığını vurguladı.

Uçakta da soruları yanıtlayan Erdoğan, Başörtüsü konusunu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiğini belirterek, "Farkında olmadan bize bir pas verdi. Bizim de golü atmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"GEREĞİ NEYSE YAPACAĞIZ"

Erdoğan LGBT dayatmasıyla ilgili de çıkış yaptı. "Gereği neyse yapacağız" dedi.

- Son zamanlarda topluma LGBT’yi soktular. LGBT’yle birlikte de bizim aile yapımızı bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız. Biz kimlerin LGBT’ci olduğunu biliyoruz zaten. Ama bunu da aile olarak gelip oraya koyalım.
# yunanistan # Atina # suriye # Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad # beşar esad