Finlandiya ile PKK'lıların iadesi Ankara'da görüşüldü

Finlandiya Adalet Bakanlığı heyeti, FETÖ ve PKK mensuplarının iadesiyle ilgili görüşme yapmak üzere Ankara'ya geldi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Finlandiya heyeti yaklaşık 6 saat süren toplantıda Türkiye iadesini talep edilen örgüt mensuplarının dosyalarını gündeme getirdi.

NATO'ya girebilmek için Türkiye'ye teröristleri iade etme sözü veren İsveç ve Finlandiya heyetleri tek tek Türkiye'de temaslarda bulunuyor.

Bu kez Ankara'nın misafirleri Finlandiya heyetiydi. Finlandiya Adalet Bakanlığı heyeti, Ankara'da Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Adalet Bakanlığı heyetine Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek başkanlık etti.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, iki ülke Adalet Bakanlığı yetkilileri arasındaki toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantıda Adalet Bakanlığı, Finlandiya’dan iadesi talep edilen PKK ve FETÖ mensuplarına ilişkin iade dosyalarını gündeme getirdi. Yetkililer, terör örgütü mensuplarının iki ülke arasındaki adli yardımlaşma anlaşmaları kapsamında Türkiye’ye iade edilmesini talep etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# pkk # nato # finlandiya