İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Türkiye’nin PKK/YPG’ye karşı yürüttüğü Pençe Kılıç operasyonu, terör örgütü yandaşlarını Avrupa’daki inlerinden çıkardı. İsveç'te, PKK/YPG ve FETÖ'cüler Pençe-Kılıç Harekâtına karşı gösteriler yaptı.

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG ve FETÖ yandaşları, Türkiye düşmanlığında buluştu.

Stockholm'de Segels Torg Meydanı'nda toplanan terör örgütü yandaşları, İsveç'in, Türkiye'ye silah ambargosunu kaldırmasını ve firari teröristlerin iadesini öngören 3’lü mutabakatın iptalini istedi.

PKK/YPG’yi simgeleyen bez parçaları taşıyan göstericiler. Pençe-Kılıç Hava Harekatının durdurulması çağrısı yaptı.

PKK/YPG destekçisi sözde gazeteci Kürdo Baksi ve eski bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh'in organize ettiği gösteriye İsveç'te yaşayan, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş de destek verdi.

Göteborg’da da PKK/YPG yandaşı bir grup, Türkiye’nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terörü bitirmek için yürüttüğü Pençe-Kılıç Hava Harekatını protesto etti.

Öte yandan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği kançılarya binasına, terör örgütü propagandası içeren ifadeler ve fotoğrafların yansıtılması eylemi ile ilgili İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Büyükelçi Staffan Herrström'e ,olayın soruşturularak eylemin faillerinin tespit edilmesi talebi iletildi. Üçlü Muhtıra'daki taahhütler ışığında terör örgütlerine karşı somut adımların atılması beklentilsi vurgulandı.

# Pençe Kılıç Hava Harekâtı # isveç # Dışişleri Bakanı # pkk ypg