Ömer Çelik: ''Suriye ile terör tehdidine karşı işbirliği masada''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara ve Şam arsında normalleşme adımlarına yönelik yeni açıklamalar yaptı. Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtlayan Çelik, terör tehdidine karşı iş birliğinin masada olduğunu belirtti.

Türkiye ve Suriye arasında normalleşme diyalogları kapıda.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilerle bir araya geldi. Çelik, arasında Ulusal Kanal'ın olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 "TERÖR DEVLETİNİ BATI KURUYOR"

Ulusal Kanal'ın Suriye ile normalleşme sorusuna yanıt veren Çelik, özellikle terörle mücadele için diyalog kanallarının açık olmasına dikkat çekti:

- Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Görüşmeler istihbarı teşkilatlarca sürüyor. Bu olgunlaştırılır, siyasi ajanda çerçevesinde görüşülür. En sonda da en yüksek düzeyde görüşme olabileceğini Cumhurbaşkanımız da belirtmişti. Suriye, terör örgütü tehdidi altında. Suriye içinde birden çok terör örgütü ciddi şekilde yerleşmeye başladı. Batılı ülkeler bu örgütlere ticaret alanları sunuyor. Terör devletinin Batı tarafından sunulduğunu gösteriyor. Bu Suriye’nin toprak bütünlüğüne tehdit. Suriye'nin bölünmesini istemiyoruz. Türkiye hep barışa destek verdi. Burada diyalog olması lazım. Bu noktada, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve Türkiye’ye terör tehdidi çerçevesinde tabi ki iş birliği yapılacak.

Çelik, Washington Post'ta terör örgütü temsilcilerinin yazdığı yazılara da tepki gösterdi. Ak Parti Sözcüsü, " YPG liderine makale yazdırılması utanç verici bir olay. Bir kere de daha anlıyoruz ki, bu operasyonlar ülkemiz için sorumludur. Bunu yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Ömer Çelik # terör # ak parti