Türkiye'den Avrupa Parlamentosu'na tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu binasında PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı yaptığı terör propagandasını kınadı. Açıklamada, “Avrupa Birliği’nin terör propagandasına hizmet eden faaliyetlere imkan sağlaması kabul edilemez” denildi.

Avrupa Parlamentosu binasında PKK/PYD/YPG terör örgütünün elebaşları ve destekçileri tarafından Türkiye karşıtı bir etkinlik yapıldı. Tepki Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklama yaparak Avrupa Parlamentosu’ndaki terör propagandasını kınadı. Açıklamada “Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde yer alan ve ülke bütünlüğümüzü hedef alan bir terör örgütünün propagandasına hizmet eden bu tür faaliyete imkan sağlanması kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada bu durumun Avrupa Parlamentosu'nun terörle mücadeledeki ikiyüzlü tutumunu ve samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiği kaydedildi. “Ülkemizin ismini de zikrederek meşruiyet kazandırılmak istenen bu faaliyete izin verilmesi, AB’nin uluslararası yükümlülükleriyle de çelişmektedir” denildi.

Açıklamada Türkiye’nin ayrım gözetmeden tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği de vurgulandı. AB kurumları ve üye ülkelerden beklentinin uluslararası güvenliğe tehdit teşkil eden terörizmle mücadelede Türkiye’nin yanında durması olduğu belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Avrupa Parlamentosu # dışişleri bakanlığı # avrupa birliği