ABD derin devleti Biden'a karşı

ABD siyasetinde çalkantı sürüyor. ABD "derin devleti" Joe Biden'in yeniden başkan olmasını istemiyor. İddiayı gündeme getiren Cumhuriyetçi Kongre üyesi Matt Gaetz'e göre Biden'ın gizli belgeleri evinde ve ofislerinde sakladığı bilinçli olarak ifşa edildi.

ABD Başkanı Joe Biden 2024 seçimleri için adaylığını resmi olarak açıklamaya hazırlanırken Demokrat Parti'de kriz patlak verdi.

Demokrat Parti'nin ve ABD "derin devletinin" Biden'in adaylığını engellemeye çalıştığı iddiası gündemde. İddianın sahibi ABD Temsilciler Meclisi ve Kongre üyesi Cumhuriyetçi Matt Gaetz.

Hatta Biden'in devlete ait gizli belgeleri evinde, ofislerinde saklaması bilinçli olarak ortaya çıkarıldı. Adaylığın engellenmesi için operasyon başlatıldı. Bu krizle Biden'in adaylığının önü kesilmek istendi. Gaetz, gizli belgelerin ifşa edilmesi ile Beyaz Saray'ın beyni olan Özel Kalem Müdürü Ron Klain'in görevden ayrılışının aynı zamana denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

The Daily Beast'e  konuşan Matt Gaetz, "Aslında Derin Devlet'in, Joe Biden'ın 2024 seçimlerini herhangi bir Cumhuriyetçi adaya karşı kazanamayacağını anladığını düşünüyorum" dedi.

Demokratların da Biden'i istemediğini belirten Kongre üyesi, İlerici Demokratların başındaki isim İlhan Omar'ın, Biden'a soruşturma çağrısı yaptığına işaret etti.

# abd # Biden