Dünya'dan sıcak gelişmeler: 4 dakikada Dünya turu

Avrupa'da grevler etkisini sürdürüyor İtalya, Fransa, İspanya'da çeşitli meslek gruplarının grevleri var. Rus ordusu, Atlas Okyanusu'nda hipersonik "Tsirkon" füzesiyle tatbikat gerçekleştirdi. Dünyadan gelişmelerin aktarıldığı Dünya Turu karşınızda...

İtalya’da akaryakıt istasyonu çalışanları greve çıktı. Grev nedeniyle benzin istasyonlarında hizmet tamamen durdu.

Fransa’da ise fırıncılar grevde. Başkent Paris'te ellerinde baget ekmeklerle Ekonomi Bakanlığına yürüyen fırıncılar, artan enerji maliyetlerini protesto etti.

İspanya'da sağlık ve adalet hizmetlerindeki grevler Madrid'e sıçradı. Doktorlar süresiz iş bıraktı, mahkeme katipleri de süresiz grev ilan etti.

Rus ordusu, Atlas Okyanusu'nda hipersonik "Tsirkon" füzesiyle tatbikat gerçekleştirdi.

Rus ve Suriye ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki silahlı terör örgütlerinin ülkeye karşı yürüttüğü çatışmalar sırasında tahrip olan el-Cerrah askeri havaalanını restore etti.

Bulgaristan'da hükümet kuramayan sosyalistler görevi Cumhurbaşkanı'na iade etti. Erken genel seçim için 2 Nisan tarihi belirlendi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde tespit edilemeyen solunum yolu hastalığı şüphesiyle başkent Pyongyang'da 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD'deki cinayetler zincirine bir yenisi daha eklendi. Kuzey Carolina eyaletine bağlı Robeson County'de işlenen cinayet sonucu 3 kişi öldürüldü.

Yine ABD'nin Kansas şehrinde kamyonetinde cansız bulunan bir kişinin, köpeğinin tetiğe basması sonucu kendi silahıyla vurularak öldüğü belirlendi

AB, uzayı yeni rekabet ve "muharebe" alanı olarak görüyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, buna göre hazırlık yaptıklarını söyledi.

Uganda, yaklaşık 20 yıl önce keşfettiği petrol rezervlerini ilk kez bugün çıkarmaya başlayacak.

Cezayir’de çöller ender görülen kar yağışıyla beyaza büründü. Birçok kent ve köy yolu da kar yağışı nedeniyle kapandı.

Güney Kore'de başkent Seul'de termometrelerin sıfırın altında 25'i, ülkenin kuzeyinde ise sıfırın altında 39,3'ü gösterdi.

# suriye # rusya