ABD halkı gelecekten umutsuz

ABD halkı gelecekten umutsuz. Ülkede Gallup araştırma şirketi tarafından yapılan anket, ABD’lilerin büyük bir kısmının 2023 yılına umutla bakmadığı ortaya koydu. Ankete katılan yetişkinlerin yüzde 90’ı 2023'ün siyasi çatışmalarla geçmesini beklediğini ifade etti.

Amerika Birleşik Devletlerinde halk 2023'ten kaygı duyuyor. Gallup araştırma şirketi halkın mutsuz olduğunu ortaya koyan anketin sonuçlarını paylaştı.

5-19 Aralık'ta yapılan ankete katılan yetişkinlerin yüzde 90’ı 2023'ün siyasi çatışmalarla geçmesini beklediğini ifade etti.

Katılımcıların yüzde 79’u, 2023’ün aynı zamanda “ekonomik zorluklar” yılı olacağına inandığını dile getirdi. Güvenlik açısından ise ülkedeki suç oranlarının artacağını belirtenlerin oranı yüzde 72 gibi yüksek bir oranda seyretti.

Uluslararası gelişmeler konusunda da ABD’li yetişkinlerin yüzde 85’i 2023'ün barışçıl olmaktan çok uluslararası anlaşmazlıklarla dolu bir yıl olacağı tahmininde bulundu.

Anket şirketi dikkat çeken bir veriyi daha paylaştı. Katılımcıların yüzde 64’ü ABD’nin dünyadaki gücünün gerileyeceğine inanırken yüzde 73’ü, Çin’in yükseleceğini söyledi.

# abd # abd halkı