ABD'de ara seçimler başladı: Anketlerde dikkat çeken detay

Amerika Birleşik Devletleri, ara seçimler için sandık başında. Rekor katılımın beklendiği seçim ile ABD kongresinin yeni üyeleri belirlenecek. Son 40 yılın en yüksek hayat pahalılığının yaşandığı ülkede Cumhuriyetçilerin sandıktan zaferle çıkması bekleniyor.

ABD'de ara seçimler başladı: Anketlerde dikkat çeken detay
Amerika Birleşik Devletleri, ara seçimler için sandık başında.

ABD’de kritik ara seçimler için oy kullanma işlemi başladı. Şimdiye kadar 40 milyon seçmenin posta yoluyla oy kullandığı ara seçim için sandıklar günün ilk ışıkları ile açıldı.

ABD halkı kongreyi yönetecek çoğunluğu seçecek. 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 sandalyeli Senato'daki 35 koltuk için yeni isimler belirlenecek.

Kamu oyu araştırmalarına göre ara seçimlerde zafer Cumhuriyetçilerin olacak. Demokratların ABD Kongresini kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor. Cumhuriyetçilerin, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu sağlaması öngörülüyor. Senato’daki yarış ise şimdilik başa baş görünüyor.

Beklentiler gerçekleşirse Biden ve ekibi yasa çıkartmakta zorlanacak, “topal ördek” durumuna düşerek, 2024 planlarını hayata geçiremeyecek. Yeni Kongre ve Beyaz Saray arasında sıcak çatışmalar yaşanacak. Hatta Cumhuriyetçiler, Biden'a karşı soruşturmalar başlatabilecek

Gözler kıran kırana mücadele yaşanacak 7 eyalette. Pennsylvania, Nevada, Georgia, Wisconsin, Arizona, New Hampshire ve Washington, Senato'da kimin çoğunluğa geçeceğini belirleyecek.

Sandıklar kapandığında ABD'nin, 2024'te Başkan Joe Biden'la tamam mı devam mı diyeceği ortaya çıkacak. Son seçim mitingini Ohio eyaletinde yapan eski başkan Donald Trump da 2024 başkanlık seçimlerine ilişkin mesaj verdi. 15 Kasım'da Florida'da "büyük bir duyuru" yapacağını açıkladı.

Bu arada ülkede kasırga alarmı verilmiş durumda. ABD'nin Florida eyaletini seçim akşamı yeni bir kasırga vurabilir. oları sel ve yıkıma karşı tedbir amaçlı bölgesel olağanüstü hal kararı alındı.

# abd # ara seçimler # cumhuriyetçiler # temsilciler meclisi # abd kongresi