ABD'de Cumhuriyetçilerden Ukrayna mesajı: "Açık çek yok"

ABD'de Temsilciler Meclisindeki çoğunluğu ele alan Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy, Ukrayna'ya yardımlar konusunda kimseye "açık çek" vermeyeceklerini ilan etti. Açıklama ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmenin ardından yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Demokratların çoğunlukta olduğu eski kongrenin son gündemi konusunda Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerle bir araya geldi. Toplantının ardından Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy basın mensuplarına Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluğun 3 Ocak’ta Cumhuriyetçilere geçeceğini hatırlattı.

McCarthy, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya verilen yardımları gündemi getirdi. Ukrayna yardımları konusunda "Açık çek yok" mesajı verdi. Cumhuriyetçi McCarthy, Rusya'nın savaşının "haksız" olduğunu belirtti. Amerikan halkının vergilerinin yanlış yerlere gittiğine işaret eden McCarthy, "Ancak kimseye hiçbir şey için açık çek vermiyorum. Çok çalışan Amerikan halkının vergilerinden bahsediyoruz. Yaptığımız harcamaların doğru yerlere gittiğinden emin olmak istiyorum" dedi.

Öte yandan, Cumhuriyetçiler ve Demokratlarla yapılan görüşmeye ilişkin Beyaz Saray da açıklama yapıldı. Hem hükümet fonunun hem de Ukrayna'ya sağlanacak yardımların ele alındığına işaret edilen açıklamada Biden'ın farklı perspektiflerden görüşleri dinleyerek bir orta yol bulmanın en doğru yöntem olduğuna inandığı vurgulandı.

ABD Kongresinde 8 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından, yeni Kongre 3 Ocak'ta görevine başlayacak.

# abd # Ukrayna # Kevin McCarthy # Beyaz Saray