ABD siyaseti çıkmazda: Krizi Donald Trump çözebilir

Amerika Birleşik Devletleri'nde Temsilciler Meclisi başkanlık seçimi krize dönüştü. Tam 6 tur yapıldı ama başkan bir türlü seçilemedi. 7'inci turda seçimin gidişatını Donald Trump'ı destekleyen vekillerin belirlemesi bekleniyor. Başkan seçilene kadar oylamalar devam edecek.

ABD siyaseti çıkmazda. Son 100 yıllık tarihlerinde ilk kez Temsilciler Meclisi başkanlığı için çoğunluk sağlanamadı.

ABD'de Kongre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi hala başkanını seçemedi. Oylama çıkmaza girdi. Tam 6 kez yapılan oylamadan sonuç çıkmadı.

Ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'nde çoğunluk Cumhuriyetçilere geçti. Ancak Cumhuriyetçilerin adayı Kevin McCarthy (KEVIN MEKKARTİ) son yapılan oylamada 201 oyda kaldı. Çünkü 20 Cumhuriyetçi vekil oyunu son dönemde ismi öne çıkan Byron Donalds'a (BAYRIN DANILDS) oy verdi.

Demokratlarda ise fire yok. Demokrat Parti'de Nancy Pelosi'nin (NENSİ PELOSİ) yerine getirilen Hakeem Jeffries (HEKİİİM JEYRİYS), 6 oylamada da 212 oy aldı.

Seçimin kaderini eski ABD başkanı Donald Trump belirleyecek. Parti içinde çoğunluğun aksine Donalds'ta ısrar eden 20 üyeye, Trump'ın "McCarthy'e oy verin" çağrıları hatırlatılıyor.

Seçim krizini dünyanın yakından izlediğini bilen Beyaz Saray rahatsız. ABD BaşkanıJoe Biden, "Başkan seçilememesi ülke için iyi bir görüntü değil" dedi.

Devlet protokolünde, başkan ve yardımcısından sonra 3'üncü sırada gelen Temsilciler Meclisi Başkanı seçilene kadar oylama sürecek.

# ABD Temsilciler Meclisi # donald trump