Avrupa'da salgın alarmı: Eczanelerde ilaç bulunmuyor

Kovid-19'dan sonra şimdi grip salgını yaşayan Avrupa alarma geçti. Almanya ve Slovakya'nın ardından Belçika'da da resmi olarak grip salgını ilan edildi. Hastanelerin üzerindeki yük arttı. Üstelik eczanelerde antibiyotik, öksürük ilacı gibi çok sayıda ilaca ulaşılamıyor.

Kovid-19 salgının etkileri henüz bitmemişken bu kez grip salgını başladı. Maskeler çıkınca grip vakaları hızla arttı. Avrupa'da salgın alarmı verildi.

Önce Almanya ve Slovakya grip salgını ilan etti. Son haber Belçika'dan geldi, ülkede grip salgını ilan edildi.

Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, grip vakalarında hızlı bir artış olduğunu açıkladı. Vakalar arasında hastaneye yatışlarda görüldüğünü belirtti.

Enstitü grip (influenza) ve bronşit virüsleri dışında corona virüs ve solunum yolu hastalıklarına yol açan diğer virüslerin halk arasında yaygın olduğu bilgisi verildi. Grip vakalarının koronavirüs vakalarını geçebileceği uyarısı yapıldı.

Hızla artan grip vakaları Kovid-19 vakaları ile birleşince hastanelerin yükü arttı. Fransa'da hastanelerin acil servislerinde hasta yoğunluğu yaşanıyor. Personel eksikliğinin yanı sıra grip ve bronşiolit salgınlarıyla karşı karşıya olan ülkede, bekleme süresi 10 saate kadar çıktı.

Yunanistan'da ise haftalık grip vakası sayısı 350 bine yükselebileceği duyuruldu. AB'den destek isteyen Atina yönetimi 260 ilacın yurt dışına satışını yasakladı.

Avrupa'daki ilaç krizi de sürüyor. Grip salgını hayatı olumsuz etkilerken birçok ülkede özellikle antibiyotik gibi ilaçların temin edilmesinde güçlükler yaşanıyor.

Sağlık çalışanları ve ambulans şoförlerinin grevde olduğu İngiltere'de hastanelerdeki grip vakaları bir ayda 7 kat arttı. Eczaneler birliği, "öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarında kıtlık" uyarısında bulundu.

# Avrupa salgın # grip salgını