BAE'den Şam'a kritik ziyaret

BAE'den Şam'a ikinci ziyaret. Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayid al-Nahyan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Görüşmede Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü vurgulanırken, kameralara samimi pozlar yansıdı. BAE en son Kasım 2021'de 11 yıl sonra Şam ile ilk görüşmeyi yapmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Suriye Arap Cumhuriyeti’ne ikinci ziyaret gerçekleşti. Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah el Nahyan’ı başkent Şam’da ağırladı. Görüşmede iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgedeki istikrarın güçlendirilmesi ele alındı.

Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin tarihinin köklü olduğunu vurguladı ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin bölgedeki önemli rolüne işaret etti.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah, Devlet Başkanı Emiri Muhammed bin Zayed’in selamlarını Devlet Başkanı Beşar Esad'a ileterek ülkesinin iki devlet arasındaki işbirliğini arttırma ve Suriye ile işbirliğini sürdürme konusunda istekli olduğunu vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah, ülkesinin Suriye'nin istikrarına ve toprak bütünlüğüne, egemenliğine verdiği desteği teyit ederek Birleşik Arap Emirlikleri'nin Suriye halkının kendi iradesiyle ülkeyi yeniden kalkınma ve refaha kavuşturacağına olan güvenini ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah al Nahyan, 9 Kasım 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Esad ile 11 yıl aradan sonra ilk kez görüşmüştü. Birleşik Arap Emirlikleri’nin yaptığı bu ikinci ziyaret, Suriye’deki mevcut yönetimle ilişkileri geliştirmenin yanı sıra, Rusya ile ticari ilişkileri geliştirme adımları olarak yorumlandı.

# Birleşik Arap Emirlikleri # Suriye Arap Cumhuriyeti