Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı! Karabağ'daki Ermeni kuvvetleri silah bıraktı

Azerbaycan, Karabağ'da yasadışı Ermeni kuvvetlerine karşı antiterör operasyonu başlatmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, operasyonun durdurulduğunu ve Ermeni kuvvetlerinin silah bıraktığını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı! Karabağ'daki Ermeni kuvvetleri silah bıraktı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki terörle mücadele faaliyetlerinin 20 Eylül saat 13.00'ten itibaren askıya alınması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada,  Karabağ'daki Ermeni oluşumlarının silahsızlandırılması ve Ermeni askeri personelinin geri çekilmesinin Rus barış gücü askerleriyle koordinasyon içinde sağlandığını söyledi. Azerbaycan, 21 Eylül'de Yevlah'ta Karabağ'ın Ermeni nüfusunun temsilcileriyle yeniden entegrasyon konularını görüşmek üzere bir toplantı planlandığını açıkladı.

AZERBAYCAN'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Azerbaycan'dan yapılan açıklamada, operasyonların durdurulması için kabul edilen şartlar sıralandı. Bu şartlar şu şekilde:

1. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetleri ve yasadışı Ermeni silahlı gruplarının oluşumları silahlarını bırakacak, savaş mevzilerini ve askeri mevzilerini terk edecek ve tamamen silahsızlandırılacak. Ermeni silahlı kuvvetlerinin birlikleri Azerbaycan topraklarını terk edince yasadışı Ermeni silahlı grupları serbest bırakılacak.

2. Buna paralel olarak tüm silahlar ve ağır ekipmanlar teslim edilecek.

3. Yukarıda belirtilen süreçlerin Rus barış gücü birliği ile koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

ERMENİSTAN KARABAĞ'DAKİ ERMENİLERE SIRT ÇEVİRDİ

Ermenistan ise Karabağ’daki Ermeni nüfusuna sırt çevirdi. Azerbaycan topraklarındaki Ermeni nüfusu silahlandırdıklarını, kışkırttıklarını yalanlamaya çalıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan’da ulusa sesleniş konuşması yaptı. Paşinyan konuşmasında, "Yaşananları not ediyoruz, gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Bu konuda söyleyeceklerimiz varsa mutlaka paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Ermenistan'ın Karabağ konusunda Rusya'ya yönelik suçlamalarına tepki gösterdi. Peskov, "Bize yöneltilen bu tür suçlamalar kesinlikle asılsız ve dayanaksızdır. Hukuki açıdan Azerbaycan'ın kendi topraklarındaki eylemleri söz konusudur." dedi.

# Karabağ # Ermenistan