Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev: "Kiev'e askeri yardım ateşi benzin ile söndürmektir"

Bulgaristan, Ukrayna'ya 14 Rus savaş uçağı yolladığı iddiasını yalanladı. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Sofya'nın Kiev'e silah tedarik etmemesi gerektiğini belirtti.

Bulgaristan'da, Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan Sosyalist Partisi ve Yeniden Doğuş Partisi, Ukrayna'ya her türlü silah yardımına karşı çıktığını açıkladı.

"KİEV'E SİLAH, ATEŞİ BENZİN İLE SÖNDÜRMEYE ÇALIŞMAKTIR"

 Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Darik Radyo’ya verdiği demecinde Bulgaristan’ın Ukrayna’ya silah tedarik etmesini, ateşi benzin ile söndürmeye çalışmaya benzetti:

- Bulgaristan'ın bu çatışmaya silah göndermemesi gerektiği konusundaki görüşümü savunmaya devam ediyorum. Bunun aksini savunan herkesin Ukrayna'daki çatışmanın siyasi ve tarihsel köklerini iyi bilmediği belli. Bu sadece Ukrayna için değil, Avrupa için de güç tüketmeye yönelik bir gerginlik. Kiev yönetimine askeri yardım sağlamak ateşi benzin ile söndürmektir. Ayrıca çatışmanın taraflardan birinin tamamen çökmesiyle sonuçlanması gerektiği görüşü, dünyayı küresel bir çatışmaya doğru itiyor.

Bulgaristan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bulgaristan'ın Ukrayna'ya Rus yapımı 14 Su-25 savaş uçağı yolladığına dair Bloomberg'in Hollandalı "Oryx" isimli savunma analiz sitesine dayandırdığı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bulgaristan, Ukrayna'ya yollanmak üzere herhangi bir NATO ülkesine Su-25 savaş uçağı satmış veya hibe etmiş değildir." denildi.

# Rumen Radev # bulgaristan # Ukrayna # nato